PODVODNÍ A VODNÍ VAŘENÍ
První červnový týden se Vonoklásek změnil na kuchařské centrum malých kuchtíků a kuchtiček. Vařilo se o stošest. Všechny používané recepty souvisely s vodou.
Týdenní jídelníček´
Pondělí :
LOĎKY
Suroviny:
Kvalitu surovin jsme průběžně testovali.
Všem šla práce pěkně od ruky, však jsme také nevařili poprvé.
Vydlabat a vyčistit papriku, ze které byl vyrobený trup lodi nebyla žádná náročná práce. Adam byl rychle hotov, Natálka si pomohla s čarovnými formulkami.
Nějaká těžší prácička by nebyla?
Na mě musíte pomalu, já jsem kuchař začátečník.
U nás vaří Lůďa. A ten to mrská panečku. To byste koukali, jako péra z gauče.
Už jsme měli mít loďky dávno naplněné.
Bez komentáře.
Co loďky, koule mě zajímají více. Koukej Jano, dobrý ne?
Úterý:
MOŘSKÝ JEŽEK
Suroviny :
Organizace práce, čistá pracovní plocha . to je základ úspěchu.
Fakt je to meloun. Myslel jsem, že to je zase nějaká legrácka. Znáte se?
Mamka bude koukat. No, nebudu to zase moc přehánět, abych pak nemusela vařit i doma.
To mně by nevadilo.
Nám taky ne.
Hotovo a dokonce mu bodliny drží. Jsem dobrá.
Nevytahujte se, nám se to taky povedlo.
Čtvrtek :
ZÁKEŘNÉ CHOBOTNICE
Suroviny
Tak zákeřné chobotnice nebyly vůbec snadné, nejprve jsme museli nakrájet sýr.
Holky neměly vůbec sílu, brzy se projevilo, že my kluci jsme lepší.
Míchání už jim šlo lépe.
Zdobení chobotnic byla pěkná piplačka. Nedalo se nic dělat. Od rozdělané práce se neutíká.
Další z pravidel dobrého kuchaře.
Málem mě na sebe přisála potvora . Viděli jste to?
Nevím, nevím jestli to bude k jídlu. Vodní potvory jsem nikdy nejedl. Vypadá to divně, že jo?
Pátek:
PUSTÝ OSTROV
Suroviny:
Pořádně připravit suroviny Elo a Naty!
Příprava lentilek byla cobydup.
Na ochutnávání krému se stála fronta.
Starší děti pustý ostrov dozdobily. Vlastně ostrovy. Bylo nás hodně, tak jsme udělali ostrovy dva.